26410 58218 - 26410 44264 |Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γεωτεχνική εκπαίδευση για νέους αγρότες

29.Φεβ.24

Το ΚΔΒΜ SALMAS EDU TRAINING (Αρ. Αδείας 6541) υλοποιεί το νέο πρόγραμμα κατάρτισης «Γεωτεχνική Εκπαίδευση» για Νέους Αγρότες.

Στόχος Προγράμματος

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο τη θεωρητική κατάρτιση νέων αγροτών που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα “Νέοι Αγρότες” και έχουν μόνο απολυτήριο Γυμνασίου.

Σε Ποιους Απευθύνεται

Αναμένεται η ανακοίνωση της Πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων στήριξης προς ένταξη στην παρέμβαση Π3-75.1 «Εγκατάσταση Γεωργών Νεαρής Ηλικίας» του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΣΣ ΚΑΠ) της Ελλάδας 2023 – 2027. Η παροχή κατ’ αποκοπή οικονομικής στήριξης, προβλέπεται σε νέους που δεν έχουν υπερβεί το 41ο έτος της ηλικίας τους για την είσοδο και παραμονή στη γεωργική απασχόληση και την πρώτη τους εγκατάσταση, ως αρχηγών, σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Μια από τις προϋποθέσεις υποβολής αίτησης είναι ο ενδιαφερόμενος να έχει τουλάχιστον επίπεδο γνώσεων 4, δηλαδή είναι απόφοιτος επαγγελματικής σχολής ή Λυκείου, είτε να έχει επίπεδο γνώσεων επιπέδου 2, δηλαδή απολυτήριο γυμνασίου και ταυτόχρονα εκπαίδευση γεωτεχνικής κατεύθυνσης διάρκειας τουλάχιστον 150 ωρών, που δεν αποτελεί μέρος πιστοποιητικού ή διπλώματος (μη τυπικής εκπαίδευσης – βεβαίωση από την αρμόδια αρχή).

Για την άρση των εμποδίων που δημιουργεί η προϋπόθεση οι εν δυνάμει Νέοι Αγρότες να είναι κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου, το ΚΔΒΜ SALMAS EDU TRAINING (Αρ. Αδείας 6541) έχει σχεδιάσει πρόγραμμα εκπαίδευσης με τίτλο «ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», διάρκειας 150 ωρών. Η εκπαίδευση πληροί τις προϋποθέσεις και παρέχεται η σχετική βεβαίωση, ώστε μαζί με το απολυτήριο Γυμνασίου να υποβληθεί η αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα.

Έναρξη Μαθημάτων

Άμεση έναρξη μαθημάτων για όλη την Ελλάδα.

Διάρκεια

Το σεμινάριο είναι διάρκειας 150 ωρών.

Μέθοδος Υλοποίησης

Η εκπαίδευση υλοποιείται εξ’ αποστάσεως  μέσω σύγχρονης τηλεκατάρτισης.

Διδακτικές Ενότητες

Το πρόγραμμα αποτελείται από τις παρακάτω διδακτικές ενότητες:

  • Γεωργοκτηνοτροφική παραγωγή και τεχνολογία. Καινοτόμες πρακτικές. Γεωργοκτηνοτροφικές κατασκευές.
  • Διοίκηση αγροτικών εκμεταλλεύσεων
  • Καθετοποίηση παραγωγής και μεταποίηση. Marketing αγροτικών προϊόντων
  • Κανόνες αιρεσιμότητας και οικολογικά σχήματα.
  • Μοντέλα οργάνωσης αγροτών
  • Ορθολογική χρήση νερού, λιπασμάτων και ζωικών αποβλήτων
  • Πιστοποιημένα προϊόντα

Βεβαίωση Παρακολούθησης

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, ο επιμορφούμενος θα λάβει βεβαίωση επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος, απαραίτητη προϋπόθεση για την αίτησή του στο πρόγραμμα των Νέων Αγροτών.

Βαθμολογήστε το πρόγραμμα

(4 ψήφοι)

0 έχουν σχολιάσει

Συνδέσου για να υποβάλεις το σχόλιό σου.

online Αίτηση
για όλα τα προγράμματα
Top